Tips die je kan gebruiken als je een hoverboard gaat kopen.

Tips kopen hoverboard NL

Als je van plan bent om binnenkort een hoverboard te gaan kopen, dan is het heel erg belangrijk dat je weet op welke punten je moet letten. Aangezien bepaalde onderdelen in een hoverboard heel erg verschillen qua kwaliteit. De hoverboards lijken qua uiterlijk allemaal op elkaar maar van binnen zijn ze erg verschillend.

Wat is een hoverboard

Een hoverboard is een gemotoriseerd eenpersoons transportmiddel. Het is een plank die bestaat uit twee delen, met aan de zijkant wieltjes. In de plank van de hoverboard zit een accu verwerkt. De maximumsnelheid van een hoverboard kan erg verschillen maar ligt gemiddeld rond de 12 km/u. Om vooruit te gaan met een hoverboard maak je gebruik van balans. Leun je naar voren dan zal er naar voren gereden worden.  Aangezien hoverboards geen stuur hebben zijn ze helaas op de openbare weg in Nederland verboden. Ze mogen wel gebruikt worden op eigen terrein.

De punten waar je op moet letten bij aanschaf van een hoverboard

Het moederbord

Dit is de computer die je hoverboard aanstuurt. Er zijn een aantal verschillende moederboardsystemen voor hoverboards beschikbaar. Waaronder een moederboard met een origineel Taotao systeem. Dit moederboard is te herkennen aan zijn groene kleur, serienummer en het logo dat er uit ziet als een “V”

De Accu

Het is erg belangrijk bij de keuze van je hoverboard dat je let op welke accu er in zit. Er zijn namelijk hoverboards in de omloop met batterijen die niet goedgekeurd zijn door de Europese regelgeving. De hoverboard is de afgelopen periode daarom ook vaak slecht in het nieuws gekomen, deze accu’s zijn meestal niet goed gemaakt en hebben geen beveiliging. Uit ervaring blijkt dat de originele accu’s van Samsung & LG het beste zijn.

De oplader

Ook is het belangrijk om een goede oplader te kiezen. Sommige laders hebben geen beveiliging tegen overladen. Dit kan heel erg slecht zijn voor je accu en kan gevaarlijke situaties met je hoverboard veroorzaken.

De wielen

Wielen zijn er beschikbaar in een paar verschillende maten. Waaronder 6.5 inch, 8 inch en 10 inch. Ook zijn er verschillende wattages van de wielen beschikbaar. Meestal loopt dit van 250 tot 350 watt per wiel. Het vermogen van de hoverboard is hier afhankelijk van. Hoe hoger het wattage hoe groter het vermogen.

Waar te koop?

Hoverboards zijn op veel verschillende plaatsen te verkrijgen. Bijvoorbeeld bij een webshop zoals bol.com