Snorkelmasker | Geweldige gadget voor snorkelaars!

Snorkelmasker

Het snorkelmasker dat ook wel snorkel volgelaatsmasker wordt genoemd is de perfecte gadget voor als je houdt van snorkelen. Normaal bestaat een snorkels et uit 2 losse delen. Een duikbril en een snorkel. Maar bij het snorkelmasker zit dit beide in een masker verwerkt. Een geweldige gadget als je graag snorkelt!

Het Snorkelmasker

Het is super tof om de bodem van de zee te ontdekken op jou prachtige vakantiebestemming. Met dit snorkelmasker kan je er nog eens extra van genieten. Het snorkelmasker heeft namelijk een groot helder kijkscherm met een 180 graden kijkveld. Ook zit het snorkelmasker nog eens veel beter als een traditionele snorkel set. Niet alleen zitten de traditionele snorkel setjes vervelend, ook wordt het gezichtsveld sterk belemmerd. Je hoeft ook niet meer door je mond te ademen maar in het snorkelmasker kan je gewoon vrij ademen door zowel je neus als je mond.

Het snorkelmasker is uitgerust met een speciale snorkel pijp waardoor er geen water in het masker komt, als je onder water gaat. Het snorkelmasker is gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat. Dit zorgt ervoor dat het vrijwel onbreekbaar is.

Hoe het snorkelmasker werkt.

De lucht die ingeademd wordt via het midden kanaal aangezogen. De uitgeademde lucht gaat via aparte zijkanalen weer naar buiten. Dit zorgt ervoor dat je vrij kan ademen door je neus of mond en hierdoor kom je niet in contact met het water. Doordat er twee aparte kanalen worden gebruikt zal het snorkelmasker niet of nauwelijks beslaan.

Het snorkelmasker kan je makkelijk op je gezicht plaatsen, alles wat je moet doen is de elastieken band over je hoofd te trekken. Het snorkelmasker wordt dan door de siliconen mantel afgesloten. Het is dan wel van groot belang dat je de juiste maat besteld, anders zou het kunnen dat het snorkelmasker niet goed afsluit. Dit product is niet geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een baard hebben. Door veel gezichtshaar kan het snorkelmasker namelijk niet goed afsluiten.

Als je in het water bent met je snorkelmasker op dan kan je gewoon rustig aan het oppervlak zwemmen. Het snorkelmasker is er niet voor bedoelt om hoekduiken te maken. Dit zou zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

De tuit van het snorkelmasker is goed te zien boven water en is uitgerust met een ventiel dat afsluit als deze onder water komt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen water in de luchtkanalen komt. Een nadeel hiervan is dat je even goed moet blazen als je weer boven water bent om te kunnen ademhalen.

Als je het snorkelmasker in goede staat wilt houden dan is het van belang dat je hem na gebruik goed schoonmaakt. Zand kan het snorkelmasker namelijk beschadigen.

Waar kan ik een snorkelmasker kopen?

Snorkelmaskers zijn op het moment te koop bij verschillende webshops zoals Decathlon als Bol.com. De goedkoopste optie is bij de Decathlon. Dit zijn kwalitatief goede maskers voor een goede prijs. Bij de Decathlon zijn ze al te koop vanaf 29,99. Je hebt dan keuze uit verschillende kleuren en 4 maten. Het is ook mogelijk om een opzetstuk voor je snorkelmasker te kopen, zodat je hierop een Gopro camera op kan monteren.

Snorkelmasker met Gopro camera