Selfiestick Hoesje | Leuke gadget voor de zomer

Selfiestick hoesje | Stikbox
Selfiestick hoesje | Stikbox

Dit is de gadget voor mensen die graag een selfiestick gebruiken en een IPhone hebben. Dit hoesje kan je namelijk gebruiken als selfiestick.

Stikbox

Het idee is bedacht in 2014 door Yekutiel Sherman uit Jerusalem. Het is een telefoonhoesje met een ingebouwde selfiestick. Het project is gelauncheerd op Kickstarter en is inmiddels afgelopen. Je kan de stikbox nu op diverse webshops kopen.

De Stikbox
De Stikbox

Selfiestick

Als je geen Stikbox kan kopen omdat je telefoon niet wordt ondersteunt is er de selfiestick. De selfiestick wordt ook wel selfie stok in Nederland genoemd, het is een statief wat gebruikt kan worden bij het maken van selfies. Met een selfiestick kan je foto’s maken op grotere afstand en op allerlei verschillende hoeken. Meeste selfiesticks zijn voorzien van een bluetooth afstandsbediening, waarmee je de foto kan maken. Als de selfiestick niet is voorzien is van een bluetooth afstandsbediening zit er meestal een knop op zodat je alsnog van een afstand de foto kan nemen.  De selfiestick is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, ben je op je favoriete vakantiebestemming dan kom je ongetwijfeld mensen tegen die gebruik maken van een selfiestick. Ongeveer 1 op de 8 smartphone gebruikers heeft namelijk zo’n selfiestick.  Meestal worden selfiesticks gebruikt in combinatie met een smartphone gebruikt. In de selfiestick kan je gemakkelijk je smartphone inschuiven. Ook ondersteunen meeste selfiesticks een camera zoals een GoPro camera.

Selfiestick
Selfiestick

Dingen waar je op moet letten als je een selfiestick gaat aanschaffen:

De lengte

Aangezien je de selfiestick waarschijnlijk wilt gebruiken om foto’s van jezelf en vrienden te maken van een bepaalde afstand. De meest gangbare selfiesticks hebben een lengte van ongeveer 1 meter.  1 meter is de voor de meeste gebruikers de beste lengte. Het is ook wel goed om te kijken naar de lengte als de selfiestick ingeschoven is.

Geschikte telefoons en camera’s

Het is natuurlijk wel belangrijk om te kijken of je  telefoon wel geschikt is voor de selfiestick voordat je hem aanschaft. Sommige selfiesticks ondersteunen ook camera’s. Als je een camera hebt en hem graag wilt gebruiken met je selfiesstick dan zal je even moeten kijken of hij wel ondersteund wordt. Ook wordt niet altijd de software ondersteunt die bij de sluimercontrole hoort. Met deze sluimercontrole kan je dus de camera activeren om een foto te maken met een knop op de selfiestick. Meestal maakt dit gebruik van de koptelefoon aansluiting op je smartphone. Enige nadeel hiervan is dat er geen geluid meer op de video’s zit omdat de koptelefoon aansluiting in gebruik is.

Kwaliteit

Als je een selfiestick gaat kopen dan is het van belang dat de kwaliteit in orde is en dat je jouw smartphone met een gerust hart er aan kan bevestigen. Het zou zonde zijn als je smartphone stuk gaat doordat je een slechte kwaliteit selfiestick hebt. Het is ook wel gewoon fijn als de selfiestick solide aanvoelt en van goede materialen is gemaakt. De kwaliteit van selfiesticks loopt heel erg uiteen, ook de prijs kan erg verschillen. Zo heb je al een selfiestick vanaf een paar euro.